A fejlődés folytatódik a Piaggio legnagyobb robogóján

2003.09.15. 12:27

A Piaggio X9 Evolution 500-ast alig néhány hónapja mutatta be a gyár és máris új fékrendszert kapott a modell, méghozzá nem is akármilyet. Az X9-es mindig is jó fékekkel rendelkezett megjelenése óta, azonban az Evolution 500-as mostantól szervófékkel is rendelhető, amelynek biztonságát ABS felügyeli. Az ABS egyre nagyobb szerepet kap a motorkerékpározás biztonságának növelésében. Nagyon hasznos eszköznek bizonyul kritikus helyzetekben, amikor alacsony tapadási képességekkel bíró felületen (hó, fű, vizes felület) kell fékezni. Az ABS - hasonlóképpen az autóknál használt berendezésekkel -, meggátolja az első kerék blokkolását és irányíthatatlan csúszását.

Az integrál rendszer a Brembo-tól érkezett, és az új Nexus 500 sportgép rendszeréhez hasonlít. A bal fékkar az első és hátsó fékeket egyszerre működteti. Az ABS-szel felszerelt X9-esen a bal oldali első féktárcsa helyére egy sebességmérő szenzor került, és az egész rendszer leegyszerűsödött a fékhatás csökkenése nélkül. A fékszervó az első fékre hat kizárólag, és megtöbbszörözi a vezető kézerejének a hatását.

A Piaggio X9 Evolution 500 ABS olyan alapfelszereltséggel rendelkezik, amelyet bármely luxusrobogó megirigyelhetne. Ilyen a kétszintű, 3 állásban rögzíthető első szélvédő; az analóg-digitális műszeregység fedélzeti számítógéppel; az integrált kommunikációs rendszer, amellyel rádiózhatunk, egymás közt beszélhetünk, vagy mobil telefonálhatunk; az automatikus motorleállító rendszer bukás esetére; az automatikus városi fény; a távirányítós csomagtartó nyitás; a megvilágított csomagtartó, 12 Voltos csatlakozóaljzattal; a kihúzható vízhatlan üléstakaró; az elektronikus indításgátló; az acélgyűrű a kábelzár számára; és a kormányzár.

Opcionálisan 45 literes fényezett hátsó dobozt, hátsó csomagtartót, krómozott utaslábtartót, nagyobb szélvédőt, fűtött kormánymarkolatot, riasztót, X9-hez passzoló teljes vagy robogó sisakot, és járműtakaró ponyvát rendelhetünk. Az X9 Evo 500 ABS sima fekete, vagy metálszürke, metálkék, és metálvörös színekben rendelhető.