Jövőre nincs verseny Suzukában

2003.09.25. 23:42

 
   
   

A FIM bejelentette, hogy a suzukai versenypálya nem lesz kész időre a tervezett módosításokkal a 2004-es MotoGP idény legelső fordulójára, így az eseményt kénytelenek voltak törölni az előzetes versenynaptárból. A Japán Nagydíjat ezek után az októberben megrendezendő Motegi futamon tartják meg. Egyelőre nem jelentettek be helyettesítő versenyt, így a nemrégen versenynaptárba került Katari futammal együtt 16 helyszínen tartanak futamokat.

A FIM közleményéből kiderült, hogy a suzukai versenypályán komolyabb átalakítások elvégzésére kerül sor a biztonságos motorversenyzés érdekében. Azonban a módosítások előreláthatólag nem készülnek el jövő áprilisra, a suzukai GP futam időpontjára. A pálya átépítését a GP Biztonsági Bizottsága tartotta elengedhetetlennek, főként Daijiro Kato halála körülményeinek kivizsgálása után. A FIM és a suzukai pálya illetékesei mindent megtesznek azért, hogy a 2005-ös idényre ismét a japán versenypálya lehessen a szezonnyitó helyszíne. Jövőre azonban a Twin Ring Motegin megrendezendő futam kapja a Japán Nagydíj címet az eddigi Csendes Óceáni Nagydíj elnevezés helyett.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalbike, és ettől mi éhen halunk.

A TB olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TB-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.