Az Aprilia háromhengereseket tervez utcára

2003.09.29. 09:58

Az Aprilia gépei, - ha nem is a legnagyobb sikerrel - háromhengeres erőforrásokkal versenyeznek a MotoGP futamain. A gyár úgy tűnik hosszútávon tervez ezzel a konstrukcióval, mivel ahelyett hogy a Triumph-tól kölcsönzött volna utcai gépei számára 3 hengeres blokkokat, az Aprilia saját maga fejleszti ki új motorgenerációját.

Az olasz motorgyártó különféle lökettérfogatban terezi megvalósítani háromhengereseit, lenne 600, 750 és 1000 köbcentis változatuk. Az Aprilia tulajdonában lévő Laverda gyár rendelkezik bizonyos tapasztalatokkal korábbi híres háromhengeresei révén, azonban a noalei gyár saját tervei alapján kíván teljesen új motorgenerációt létrehozni. Az új háromhengeres soros blokkok felbukkanására a 2005-ös modellévben számíthatunk az Aprilia kínálatában.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalbike, és ettől mi éhen halunk.

A TB olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TB-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.