Vermeulen és a Honda világbajnok

2003.10.03. 22:57

A Supersport 600 VB idei futamait általában a Ten Kate Honda két versenyzője, Karl Muggeridge és Chris Vermeulen uralta. Néha 1-1 Yamahás, főként Goorbergh, valamint a két Suzukis ász, Chambon és Fujiwara bele tudott szólni a küzdelmekbe. Azonban a VB hajrájában az idei bajnoki cím eldőlni látszott, és az utolsó futam előtt úgy tűnt Vermeulennek már csak néhány pontot kell gyűjtenie a 2003-as bajnoki cím elnyeréséhez.

Az edzések

 
   
   

Az első időmérő edzésen a VB cím esélyes Vermeulen volt a leggyorsabb. A szombati időmérőn azonban már csapattársa, Muggeridge futotta a legjobb köridőt. Vermeulen visszacsúszott a 3. pozícióba, míg kettejük közé Chambon furakodott be. Az első sor még kiadó rajtkockáját szintén egy Hondás pilóta, Charpentier foglalta el.

A verseny

 
   
   

A rajtot Muggeridge, Chambon, Vermeulen és Charpentier kapták el a legjobban. Vermeulen nem sokáig várt az előzéssel, fél körrel később bevágott Chambon elé és feljött a második helyre. A két Ten Kate Honda pilóta ezután egy magasabb sebesség fokozatba kapcsolt, és néhány kör alatt teljesen elszakadtak a mezőnytől. A harmadik helyért Chambon és Charpentier gyilkolták egymást, de később Charpentier visszacsúszott, és Goorbergh jött fel Chambon mögé. Goorbergh a 7. körben jött fel a 3. helyre, az élen pedig Muggeridge egy picit elment csapattársa elől.

 
   
   

Chambont kissé megzavarta az előzés és a helyi menő Nanelli is megelőzte őt. Egy körrel később a VB második Fujiwara bukott a sikánban, ezzel Vermeulen szinte biztos világbajnokként haladt már a második helyen. Vermeulen azonban nemcsak világbajnok akart lenni, hanem egy újabb futamgyőzelmet is szeretett volna betudni magának, ezért a 12. kör elején kifékezte csapattársát és élre állt. Muggeridge 2 körrel a vége előtt azonban visszaelőzte Vermeulent és már nem adta ki kezéből a vezetést, így megnyerte az olasz futamot. Vermuelen viszont nem bánkódott ezzel a második helyével, mivel ez egyben a 2003-as Supersport 600 világbajnoki címet jelentette számára. A dobogó harmadik fokára Goorbergh állhatott fel.

A Supersport 600 VB 11. futamának végeredménye:
1. Karl Muggeridge AUS Honda CBR 600RR
2. Chris Vermeulen AUS Honda CBR 600RR
3. Jürgen vd Goorbergh GER Yamaha YZF R6
4. Stéphane Chambon FRA Suzuki GSX 600R
5. Sébastien Charpentier FRA Honda CBR 600RR
6. Gianluca Nannelli ITA Yamaha YZF R6
7. Kayo Tekkyu JPN Yamaha YZF R6
8. Iain MacPherson GBR Honda CBR 600RR
9. Antonio Carlacci ITA Yamaha YZF R6
10. Simone Sanna ITA Yamaha YZF R6

A Supersport 600 VB pontversenyének állása 11 futam után:
1. Chris Vermeulen 181 pont
2. Stephane Chambon 126 pont
3. Jürgen vd Goorbergh 120 pont
4. Katsuaki Fujiwara 119 pont
5. Karl Muggeridge 109 pont
6. Christian Kellner 82 pont
7. Alessio Corradi 68 pont
8. Fabian Foret 64 pont
9. Jörg Teuchert 60 pont
10. Sebastian Charpentier 59 pont