A helyzet fokozódik

2003.10.06. 18:46

Toni Elias betlizett Rióban, Manuel Poggiali viszont szorgosan begyűjtötte a 25 pontot a győzelemért, és teszi ezt egész évben. A vb-cím elnyerésének a futamgyőzelmek mellett a megbízható pontszerzés a záloga. A Motegi Twin Ring a Honda házi versenypályája, éppen ezért a két Honda-pilóta, Porto és Rolfo bízakodva készültek a hétvégére. A Honda erősítésként még két helyi menőt, a tavasszal Japánban dobogós helyezéseket elérő Aoyamát és Takahashit vetette be presztízse megőrzésére.

Az edzések

 
   
   

A pénteki edzésen De Puniet és Elias küzdöttek meg egymással az ideiglenes első rajtkockáért. Ezen a napon még De Puniet sikerével. Szombaton Elias már nem hagyott kétsége afelől, hogy ki a leggyorsabb ezen a pályán. Nagy meglepetésre a sokat javuló Battaini került a második helyre, De Puniet a harmadikra csúszott vissza. Egyetlen hondásként Porto fért még oda az első sorba.

A verseny

 
   
   

Rajt után Toni Elias hamar az élre állt, és már két kör alatt jókora előnyt szerzett üldözőivel előtt. A második helyről indult Battaini bukott, és hamarosan kiállt a versenyből. Porto és Rolfo, valamint De Puniet és Poggiali alkották az Eliast üldöző bolybant. De Puniet a verseny felére egyre inkább leszakadt ettől a bolytól, és később a japán helyi menők is megelőzték. A Porto-Rolfo-Poggiali hármas nem tudott közelebb kerülni Eliashoz.

A verseny féltávjánál Poggiali a második, Rolfo, Portot leelőzve, a harmadik helyre jött fel. Ráadásul Porto öt körrel a vége előtt kicsúszott a 4. helyről, így ismét nulla ponttal zárt egy versenyt. Elias gond nélkül, nagy fölénnyel nyerte a 250-esek Japán Nagydíját. Mögötte nagy csata folyt Poggiali és Rolfo között. Rolfo az utolsó előtti körben, a legjobbkor előzte meg vb-esélyes vetélytársát, és az utolsó körben, elszakadva tőle, biztos másodikként ért célba. Poggiali után a két japán helyi menő haladt át a célvonalon. Rolfo ezzel az előzésével 18 pontra jött fel Poggiali mögé a vb pontversenyében, Elias hátránya 30 pont.

A 250 köbcentis futam végeredménye:
1. Toni Elias Aprilia
2. Roberto Rolfo Honda
3. Manuel Poggiali Aprilia
4. Yuki Takahashi Honda
5. Hiroshi Aoyama Honda
6. Randy de Puniet Aprilia
7. Naoki Matsudo Honda
8. Fonsi Nieto Aprilia
9. Alex Debon Honda
10. Choujon Kameya Honda

A Gyorsasági Motoros VB 250 köbcentis kategória pontversenyének állása 13 futam után:
1. Manuel Poggiali RSM 206 pont
2. Roberto Rolfo ITA 188 pont
3. Toni Elias SPA 176 pont
4. Randy de Puniet FRA 172 pont
5. Fonsi Nieto SPA 151 pont
6. Anthony West AUS 118 pont
7. Franco Battaini ITA 117 pont
8. Sebastian Porto ARG 109 pont
9. Naoki Matsudo JPN 95 pont
10. Sylvian Guintoli FRA 88 pont