27000 km 35 nap alatt

2003.10.07. 09:17

Két angol motoros 16974 mérföldet, azaz több mint 27 000 kilométert tett meg 35 nap alatt, ezzel megdöntötték a motoros túrázás eddigi Guiness-rekordját. A férj és feleség Észak-Amerikából indult és Dél-Amerikában ért célba, ezzel tizenkét és fél nappal hamarabb alatt tették meg a kontinenst áthidaló távot, mint az előző rekorder.

Kevin és Julia Sanders az Alaszkai Prudhoe Bayből kezdte utazását augusztus 18-án. Egy BMW R1150 GS Adventure nyergében vágtak a rekordkísérletnek. Számos kaland és meleg helyzet nehezítette útjukat, sokszor alig ettek vagy aludtak, hogy a naponta közel 1000 km-t teljesíteni tudják. Folyamatosan ki voltak téve az időjárás viszontagságainak is. Kevin az utolsó napokra megbetegedett, de nem volt rá lehetőség, hogy néhány napra megálljanak pihenni, mert ez veszélyeztette volna a világrekordot.

"Júlia bosszankodott, hogy átmegyünk Kolumbián is - mesélte Kevin. - A banditás hírek ellenére szerencsére itt is csak barátokkal találkoztunk." De csak nappal utaztak ezen a területen, mert sötétben nem biztonságos. Nehezítette még a dolgukat, hogy a hegyekből kijutva Equadorban kamionblokádokba ütköztek.

Végül szeptember 22-én, értek célba az Argentin Tűzföldön.