Soros sporttúragépet fejleszt a BMW

2003.10.10. 10:56

Érdekes kémfotók bukkantak fel egy közeljövőben bemutatandó BMW motorkerékpárról. A hírek szerint a bajorok új sporttúragépe 280 km/h-nál nagyobb sebességre lesz képes, és soros négyhengeres motorja 165 lóerőt ad le a főtengelyen mérve. A Suzuki Hayabusa és Honda CBR 1100XX ellenfelének szánt gépezetet egy teljesen új, oldalra fordított négyhengeres blokk hajtja majd. A BMW-kre nem annyira jellemző módon, viszonylag könnyű súlyú lesz az újdonság, pontosabban nem fog elütni a kategória átlagától.

A BMW-től meglehetősen újszerű, szokatlan sportmotor 1200 köbcentis hengerűrtartalmú erőforrását túlnyomásos (ram-air) légbeömlő fogja lélegeztetni. A motor alumíniumvázat kap, amely a csekély önsúlyt szolgálja. A bajor gyár továbbfejlesztette a BMW egyedi Telelever első felfüggesztését a sportos kezelhetőség érdekében. A könnyített, szintén sportosra hangolt hátsó futómű a már jól ismert Paralever rendszer. Még a hagyományos BMW középsztendert is száműzték, mint a sportmotorok egyik nagy ellenségét. A kevés törődést igénylő kardánhajtás viszont továbbra is a propelleres márka szerelmeseit boldogítja.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalbike, és ettől mi éhen halunk.

A TB olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TB-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.