Rossi cáfol, de áll a bál

2003.10.10. 16:05

 
   
   

Valentino Rossi harmadik egymást követő világbajnoki címének megszerzésére készül a hétvégi Maláj GP futamon a gyorsasági motorozás csúcskategóriájában. Mivel a napokban rengeteg hír és álhír kering a sajtóban jövő évi szerződésével kapcsolatosan, az újságírók is inkább erre voltak kíváncsiak Sepangba történő megérkezésekor. Rossi ezzel kapcsolatban a következőket mondta:

"A szerződés, amelyet a Honda kínált Motegiben nem volt elég jó számomra, így nem írtam alá. Menedzserem holnap (péntek) este érkezik egy új szerződéssel és utána majd meglátjuk. Nem tudom, az emberek mit beszélnek, mivel nem olvasom az újságokat, de annyit elmondhatok, még semmit sem írtam alá senkinek sem, és ez biztos. A legjobb amit ezen a hétvégén tehetek, hogy a versenyre és a bajnokságra koncentrálok."

Mindezek ellenére más források váltig állítják, hogy Valentino Rossi a Hondától a Yamahához tart. A GP világából származó források megerősítették, hogy az ügylet már megköttetett, de a Maláj GP végéig semmiféle bejelentés nem várható. A SpeedTV.com állítása szerint Rossi a Gauloises Yamaha csapatban fog egy YZR M1-esen versenyezni a következő idényben évi 10 millió euróért. Minderre akkor került sor, miután a Honda ultimátum szerű ajánlatát Rossi nem fogadta el Motegiben. Időközben Gibernau menedzsere már azon lobbizik a HRC-nél, hogy a spanyol pilóta legyen jövőre a Honda első számú versenyzője, ha Rossi elhagyná jelenlegi csapatát. Ráadásul ha Rossi távozna, akkor a Repsol könnyen egyesíthetné erőit a szintén spanyol MoviStarral a Gresini csapat támogatásában, mint ahogy ezt teszik a 250 köbcentisek közt Elias és Nieto csapatában.

Rossit zavarhatja az a tény is, hogy míg idén csak ketten (ő és Gibernau) kapták meg a legújabb fejlesztésű motorokat a Hondától, jövőre a Honda bejelentése szerint mind a hat RC211V pilóta egy időben kapja meg a legfrissebb fejlesztéseket a gyártól. Rossi viszont a szerződésében szerette volna elérni, hogy továbbra is első számú versenyző legyen, és elsőként kapja meg a legfrissebb fejlesztéseket. Fontos tény az egész ügyben, hogy a Yamaha eddig semmiféle bejelentést nem tett közzé, mindössze annyit, hogy élversenyzőkkel tárgyal a jövő évi szezont illetően. Rossi átigazolása egy sor nagy név csapatváltását idézheti elő. Edwards, Barros és Checa is visszaülhetne akár egy RC211V Hondára. Valószínűleg vasárnap után mindenki okosabb lesz az ügy végkimenetelét illetően.