A Triumph törölte leggyorsabb motorját

2003.10.13. 10:03

A Triumph úgy tűnik, sutba dobta a világ leggyorsabb szériagyártású motorkerékpárjának tervét. A brit motorgyártó egy 1300 köbcenti lökettérfogatú hipersportos modellt fejlesztett immáron harmadik éve, amelyet a Suzuki Hayabusa és a Kawasaki ZX-12R ellenfelének szánt. A cég szándéka szerint ez lett volna a világ első szériagyártású gépe, amelynek végsebessége meghaladta volna a 320 km/h-t. Azonban most úgy tűnik a Triumph úgy döntött, hogy a Hinckleyben lévő gyár korlátozott kapacitása miatt nem lenne jövedelmező a gyártás beindítása.

A 180 lóerős superbike minden bizonnyal nagy sikert aratott volna a sebességmegszállottak körében, azonban a Triumph piaci elemzése és szűkös termelési kapacitása a kényszerű döntés meghozatalára késztette a gyár vezetőit. Pedig már legalább 4 millió fontot fektettek a fejlesztésébe. A prototípus már majdnem készen állt a sorozatgyártásra, hiszen szeptember elején a végső teszteket végezték rajta. A megépített 8 gép közül egy megsemmisült a tesztek alatt, a megmaradt 7 motor valószínűleg a Triumph házi múzeumát fogja gazdagítani.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalbike, és ettől mi éhen halunk.

A TB olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TB-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.