A világbajnok hatalmas balesetet szenvedett

2003.10.17. 23:46

 
   
   

Az idén 125 köbcentis kategóriában világbajnokságot nyert Dani Pedrosa mindkét bokáját eltörte Philip Islanden a péntek reggeli szabadedzésen. A 18 éves spanyol versenyző a pálya Lukey Heights szakaszában csúszott le motorjáról, és amikor kiszaladt a pályáról, elvesztette uralmát a gépén, és félig-meddig a motoron lógva, a lábaival előre becsapódott a gumifalba. A jobb bokáján a törés nem annyira veszélyes, azonban a bal bokája alaposan megcsavarodott és azonnali sebészi beavatkozást igényelt.

Pedrosát helikopterrel egyenesen Melbourne-be szállították, ahol egy ottani kórházban kezelik, amíg a hazaszállításáról intézkednek. Pedrosa szülei és fiatalabb testvére egyébként tegnap érkeztek Ausztráliába, hogy Daniel múlt heti világbajnoki győzelmét itt ünnepeljék meg. Az orvosok megerősítették, hogy a fiatal versenyzőnek legalább 40 napig tilos bármiféle terhelésnek kitenni bokáját, így Pedrosának semmi esélye részt venni a két hét múlva esedékes valenciai versenyen.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalbike, és ettől mi éhen halunk.

A TB olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TB-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.