Földet döngölő KTM versenygép

2003.10.30. 11:20

Az osztrák KTM az LC8 Adventure típusából fejlesztette ki az amerikai döngölt pályás versenysorozatokba szánt legújabb motorját. A jól ismert 950 köbcentis V2-es gépet az Amerikai döngölt pályás bajnokság Scioto Downs-ban megrendezett fordulóján mutatták be a nagyközönségnek. A bemutató körökben széria idomokkal futó gépet Joe Kopp versenyző próbálhatta ki elsőként.

A futamok során természetesen már versenyidomokkal lesz felszerelve. Kopp az elmúlt szezonban a Harley-Davidson XR750-esét hajtotta, de remekül érezte magát az európai motoron. A próba után elmondta, hogy a KTM fent sokkal erősebb tavalyi HD motorjánál. Mondani sem kell, hogy a KTM ultramodern blokkjának mennyi előnye van a HD több mint 30 éves konstrukciójával szemben. Egyelőre nem áll a gyár szándékában a versenyre gyártott döngölt pályás gép utcai változatának bemutatása, de ha az amerikai piac igényei úgy kívánják, még minden megeshet a jövőben.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalbike, és ettől mi éhen halunk.

A TB olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TB-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.