Rossi távozik a Hondától!

2003.11.03. 17:37

 
   
   

Valentino Rossi és a Honda hétfőn jelentette be, hogy nem újítják meg a két fél közt fennálló szerződést a MotoGP 2004-es szezonjára. A 4 éve tartó kapcsolat 3 világbajnokságot és 33 győzelmet eredményezett Rossi és a Honda számára a királykategóriában. Az olasz világbajnok és a japán gyártó a valenciai futam után órákkal megtartott közös sajtótájékoztatón jelentették be a szétválás hírét. Rossi elmondta, mindent elért ami csak lehetséges a V5-ös versenygépen és hozzátette alig várja hogy versenyezhessen ellene a következő idényben.

 
   
   

Rossi hozzátette: "Itt akarok köszönetet mondani a Hondának és elmondani azt, hogy jövőre nem fogunk együtt versenyezni. Négy fantasztikus évem volt, amelyek felejthetetlenek. Megnyertünk három világbajnokságot és a futamok majd 50 százalékát. Győztem száraz, vizes aszfalton, kedvenc pályámon és a leginkább nem kedvelt pályámon. Az én dolgom ezen a motoron véget ért. December 31-ig még HRC versenyzője vagyok így nem mondhatok még semmit milyen motoron megyek jövőre, de annyi biztos, hogy nagy kihívás lesz és lehet hogy ez most egy kicsit örült dolognak tűnik. Úgy vélem minden újságíró, szurkoló, és mindenki, aki részt vesz ebben a sportban nagyon boldog, mivel nagy küzdelem várható jövőre."

Carlo Fiorani, a HRC sportigazgatója kijelentette: "Mindenki tudja, hogy a Honda tárgyalásokat folytatott Rossival végig a szezon alatt. A Honda megtett mindent, ami csak tőle tellett, hogy maradásra bírja őt, de a döntés végén semmit sem ért a pénz, a szponzorok vagy bármi más hagyományos szerződési feltétel. A nehézségek közt egyetlen területen sem tudtunk semmit mást ajánlani Valentinonak. A kihívás az, amit ő keres és megértjük, hogy máshol kell keresnie ezt a fajta feladatot maga számára."