Talmácsi és a Malaguti

2003.11.10. 10:40

 
   
   

A magyar gyorsaságimotorkerékpár-sport és a Gyorsasági Motorkerékpáros Világbajnokságok történetében történetében először egy magyar pilóta gyári csapat pilótája lesz. Talmácsi Gábor első számú pilótának szerződtette a Malaguti Racing csapata a 2004-es szezonra. A kiváló magyar versenyzőnek több remek lehetőség is kínálkozott, de egyik csapat sem ajánlott olyan nagyszerű feltételeket, mint a Malaguti.

 
   
   

A szerződés aláírása után a szerelők máris Talmácsival foglalkoztak, és nyomban elkezdték új gépének testreszabását. Talmának jövőre két versenymotor áll majd rendelkezésre, és első számú pilótaként mindent megkap a csapat vezetésétől, a szerelőktől ahhoz, hogy minél jobb eredményeket érhessen el. A csapat főnöke már idén lehetőséget ad arra, hogy Talma élesben kipróbálja a 2003-as fejlesztésű Malagutit a Spanyol Gyorsasági Bajnokság futamain november 16-án Valenciában és 23-án. Gabi ezután november 26-27-én Moszkvába utazik a gyár aerodinamika kutatásokat végző partneréhez, ahol versenygépének optimális légellenállását fogják kikísérletezni.

 
   
   

A Malaguti gyár az egyik legnagyobb robogó- és kismotorgyártó Olaszországban. A piacvezető Piaggio konszern után a Malaguti a legfontosabb szereplője a szegmensnek. 450 dolgozó áll a gyár alkalmazásában, és az utóbbi időben sorra mutatják be új modelljeiket. Tavaly az éves árbevételük 150 millió euró volt. A versenycsapat szoros együttműködésben áll az Engines Engineering céggel, amely a versenyidomok fejlesztését végzi számukra, valamint olyan egyéb híres együtteseknek dolgozik, mint a Yamaha, a Ducati és a Gilera.

A cégnél 80 szakképzett mérnök igyekszik minél jobb légellenállási tényezőt elérni a Malaguti versenygépein. Talma csapatában az az Eddy Seel a főmérnök, aki már egyszer dolgozott Gáborral, amikor a 2002-es idény közepén otthagyta az Italjet versenyképtelen motorját, és átült a PEV Moto ADAC Sachsen Hondájára. Talma menedzsere szerint nagyon jól megértik egymást Gáborral, és gyors, megbízható pilótának tartja a magyar fiút, akinek a csapathoz szerződtetésében nagy szerepe volt Seel úrnak is.