Rossi és a Yamaha

2003.11.13. 14:45

A Yamaha Motor Co. Ltd. hétfőn bejelentette, hogy 2 éves szerződést kötött a MotoGP világbajnokával, Valentino Rossival. Történt mindez annak ellenére, hogy Rossi a múlt héti Hondával közös sajtótájékoztatóján jelezte, nem erősíthet meg semmiféle híresztelést jövőbeni szereplésével kapcsolatosan egészen december 31-ig. Lin Jarvis, a Yamaha Motor Racing igazgatója azonban hivatalosan is megerősítette, hogy az olasz motoros szupersztár a gyári csapat tagja lesz január 1-től és a Yamaha YZR-M1-esen mutatkozik be a 2004-es MotoGP szezon első futamán április 18-án.

Jarvis elmondta, hogy mennyire boldogok Rossi szerződtetése kapcsán. A tárgyalások alatt tisztán látszott, hogy Rossi új kihívásokat keres, hogy megvalósítsa új célját a MotoGP-ben, akárcsak a Yamaha. Jarvis méltatta Rossi óriási tehetségét, de jelezte, hogy nagy munka áll előttük, de a gyár mindent megad Rossinak, hogy bármit elérhessen a világbajnokságon. A Yamaha ezzel a lépésével igyekszik ismét a GP versenyzés vezető gyártójává válni, mint ahogy azt egyszer már elérte a 90-es évek elején.

Rossi a spanyol Carlos Checa csapattársa lesz a gyári Yamaha csapatnál, amelynek főhadiszállása az olaszországi Monza mellett található. A csapatfőnöke Davice Brivio lesz. Checa jelenlegi csapattársa, a szintén olasz Marco Melandri a Tech3 Yamaha csapatba megy át, amelyet Hervé Poncharal vezet. Mindkét együttes a Yamaha-Altadis szponzori szerződése értelmében a Gauloises és a Fortuna márkákat reklámozza majd, de a végső versenyszínek és a kisebb szponzorok még nem kerültek bejelentésre 2004-re.