Neil Hodgson a MotoGP-ben

2003.11.14. 13:36

Luis d'Antin csapata fontos állomáshoz érkezett a szezon végén a MotoGP szereplésével kapcsolatban. Először is megállapodott a Ducati Corse-val, amely a Ducati versenyzését irányítja különböző géposztályokban, hogy 2004-től gyári Ducati Desmosedici gépeket kapnak és ezzel vesznek részt a MotoGP-ben. Ezzel vége szakad D'Antin és a Yamaha együttműködésének. A d'Antin csapat egyik versenyzője az idén Superbike vilgábajnokságot nyert brit Neil Hodgson lesz. A másik pilóta személye egyelőre nem került kiválasztásra. Ezzel 4 Ducati motort láthatunk majd a MotoGP mezőnyében jövőre.

Hodgson elmondta, hogy mindez nagy kihívást jelent neki és december elején fogja tesztelni a 990 köbcentis V4-es gépét. Véleménye szerint a Desmosedicik nagyon gyors gépek és hihetetlenül hangosak. Loris Capirossi megnyugtatta, kevésbé félelmetes velük motorozni, mint a pálya széléről nézni őket. Nehéz lesz versenyt nyernie, vélekedett Hodgson az esélyeiről, de hozzátette, ezért jött ide és mindent megtesz annak érdekében, hogy a maximumot hozza ki a motorból és magából egyaránt.

D'Antin szintén nagy örömmel nyilatkozott az új szerződés megkötése alkalmával, mivel ezzel egy csapásra sikerült megszereznie az egyik leggyorsabb motort a bajnokságban. Véleménye szerint a Ducati Desmosedici a bemutatkozásának már az első évében bizonyította, hogy versenyképes konstrukció és remélhetőleg jó néhány értékes eredményt érnek majd el vele és az új pilótákkal együtt.