Talma Malagutival a spanyol bajnokságban

2003.11.14. 14:05

A 125 köbcentis gyorsasági világbajnokág részt vevői közül jó páran visszatérnek Valenciába ezen a hétvégén, hogy elinduljanak a CEV Fortuna spanyol bajnokságon. A kedvező spanyol időjárást kihasználó szériában rendszeresen előfordulnak év vége felé GP pilóták, hogy saját magukat és gépeiket még utoljára tesztelhessék, valamint olyan fiatal versenyzők, akik leendő munkaadóikat szeretnék lenyűgözni tudásukkal. Talmácsi Gábornak már nincs mit bizonyítania, hiszen aláírt a hét elején a Malagutihoz, azonban a hétvégén fogja első ízben kipróbálni a csapat 2003-as motorját, amiből várhatóan igen kevés alkatrész kerül át a vadonatúj fejlesztésű 2004-es gépbe.

Jaroslav Hules szintén visszatér a 125-ös kategóriába a svájci-cseh Elit csapat keretei között. Tóth Imi ugyan már Apriliával ment az utolsó GP futamon, most azonban tovább szeretnék tesztelni a csapat szakemberei az Imi számára teljesen új motort. Idetart számos ifjú európai tehetség, hogy első alkalommal mérje össze tudását. A britektől a Red Bull Rookies sorozat keretében felfedezett Midge Smart, Jonathan Rea és Eugene Laverty, a németek két legjobbja hasonló sorozatból Toni Wirsing és Meik Minnerop. Az az osztrák Michael Ransader is eljön, akit a KTM Red Bull csapata igazolt le nemrég, hogy a német bajnokságban versenyezzen jövőre a gyár színeiben.

A verseny favoritja Alvaro Bautista, aki már egy korábbi futamon bebiztosította magának a spanyol bajnoki címet, ráadásul a vb utolsó futamán a valenciai pályán egy hatodik helyet szerzett két hete. A spanyol bajnokság második helyéért még komoly harc dúl 6 spanyol pilóta közt, akik közül mindnek van matematikai esélye a második hely megszerzésére az összesített pontversenyben. A rengeteg, 75 induló közül csak a 37 leggyorsabb indulhat el a versenyen, plusz két másik hely kiadó még a 9 körös reményfutamon szombat este, így várhatóan szikrázóan kemény csatákat láthatunk spanyolhonban.