Talma dobogós lett

2003.11.17. 14:51

Vasárnap zajlott az utolsó előtti spanyol bajnoki futam Valenciában, a Ricardo Tormo pályán. Az edzések után Talmácsi Gábor a 2. helyről indult. Sajnos a rajt nem sikerült jól, mert annyira elment a kuplung, hogy nem indult a motor, és az első kör végén Talmácsi a 12. helyre esett vissza.

A 2. körtől megkezdődött a komoly küzdelem. A verseny egésze alatt ő volt az egyedüli, aki hatszor is jobb időt tudott futni, mint az élen álló Bautista, és olyan köridőket ért el, amire képtelen volt korábbi Apriliájával, így a futam végére sikerült megszereznie a 2. helyet.

Talma elmondta, hogy mikor látta, hogy nincs elég idő arra, hogy az élen állót is utolérje, a biztos második helyre törekedett. A verseny végére gépének teljesítménye legyengült, és örült, hogy egyáltalán sikerült befejeznie a futamot, ugyanis tartalék motorjának főtengelycsapágya megragadt. A csapat managere is nagyon meg van elégedve Talmával, és közösen várják az újabb éles próbát, Jerezben a spanyol bajnokság utolsó futamán, ahol remélhetőleg új alkatrészeket is kap majd Gábor.