Talmácsiról írt a MotoGP.com

2003.11.18. 10:24

Úgy tűnik Talmácsi Gábor sorsa a MotoGP.com - a világbajnokság hivatalos oldala - szerkesztőit előtt sem érdektelen. Közzétettek egy cikket Talma és a Malaguti szerződéséről, és Gábor rövid nyilatkozatát is leadták. Az írásban szó esik a magyar fiú és a Malaguti közti szerződéskötésről a 2004-es szezonra, valamint hogy az olasz Manuel Manna lesz a második pilóta az olasz gyártó csapatánál. Szintén megemlítik, hogy Talma igazán jó eredményt ért el új gépével a spanyol 125 köbcentis bajnokság utolsó előtti futamán, ahol a második legjobb edzésidőt, illetve a dobogó második fokát sikerült megszereznie. Az idén összetettben a 14. helyet elérő Talmácsi Gábornak ez lesz a negyedik, teljes GP szezonja.

Gábor elmondta a MotoGP.com-nak, hogy nagyon boldog új szerződésével. Megemlítette, hogy a Malaguti a jó munkavégzésre és tőle telhető legjobb eredmény elérésére koncentrált, így ebben azonos hullámhosszon vannak vele, ezért alig várja, hogy megkezdődjenek az első tesztek, mivel igencsak motivált a projekttel kapcsolatosan. Nagyon fontos állomásnak tartja ezt a lépést karrierje szempontjából, mert ő lesz az egyetlen magyar, aki gyári versenygépen megy a gyorsasági világbajnokságon.

Az olasz Manna profi futballista karrierjét adta fel azért az álomért, hogy egyszer motorkerékpár világbajnokká válhasson. A mindössze 19 éves fiú alsóbb osztályú olasz focicsapatokat utasított el, hogy a Malagutihoz írhasson alá, miután remekül szerepelt szabadkártyás versenyzőként az estorili futamon, ahol egy Aprilia nyergében a 16. helyet szerezte meg a Matteoni Racing színeiben. Manna elmondta, hogy ez egy nagyszerű lehetőség a karrierje szempontjából, és alig várja, hogy a csapattal dolgozhasson. A Malagutival történt szerződéskötése előtt egy az olasz harmadosztályban játszó csapat ajánlatát kellett elutasítania, hogy részt vehessen a motorversenyzés legmagasabb szintjén, amely az igazi kihívást jelenti számára.

A Malaguti jelenleg az átdolgozott 125 köbcentis idei gépeinek felkészítésével foglalkozik, amelyeket még november hónapban tesztelni szeretnének. Talma a spanyol bajnokság valenciai futamán még az idei géppel ment, a hétvégi jerezi záró futamon azonban már a fejlesztett motorral áll rajthoz, hogy minél több előzetes adat álljon a csapat rendelkezésére a januári IRTA tesztekhez.