Ducati 2004-es Superbike csapata

2003.12.01. 11:04

A Ducati Corse, mint a Ducati gyári versenyrészlege, megerősítette, hogy a francia Regis Laconi és a brit James Toseland lesznek a Fila Ducati gyári superbike csapat hivatalos pilótái a 2004-es Superbike világbajnokságon. A 28 éves Laconi 2003-ban a negyedik helyen végzett a világbajnoki összesítésben a Caracchi NCR csapat 998RS privát Ducatiján. Ötször sikerült a dobogóra kerülnie, két leggyorsabb kört teljesített a versenyek során és egyszer az első rajtkockát is sikerült elcsípnie. Laconi az első francia pilóta, aki a Superbike és GP sorozatban egyaránt futamot tudott nyerni és a gallok reményei szerint az első francia lehet, aki megnyeri a Superbike világbajnokságot a legendás Raymond Roche 1990-es diadala óta.

James Toseland neve szintén nem ismeretlen az olasz gyár előtt. A 2003-as idényben a harmadik helyet szerezte meg az összetettben a HM Plant Ducati csapat 998 F02-es gépével. Troy Bayliss és Neil Hodgson után ő a harmadik pilóta, aki a Ducati szatellit csapatából került a gyári csapathoz. A mindössze 23 éves brit idén szerezte meg élete első győzelmét a világbajnokságon Oscherslebenben, amikor a második futamon megverte Hodgsont. Toseland jelenlegi csapata, a HM Plant visszavonult a világbajnoki részvételtől, így a britek egyik legnagyobb reménysége két kézzel kapott a Ducati gyári csapat ajánlata után.

A Ducati Corse jövőre nem csak a Superbike és MotoGP jelenlétre koncentrál, hanem 3 év szünet után indul a nagyon erős Supersport 600 világbajnokságon is a vadonatúj 749R versenyváltozatával. A visszatéréshez egy tehetséges, és fiatal olasz versenyzőt, Lorenzo Lanzit igazolta le a gyár. A 22 éves pilóta idén az európai Superstock bajnokságban versenyzett egy Ducati 999S nyergében és mindössze 3 ponttal maradt le a bajnoki címről. Lanzi nagyon örült a lehetőségnek és mind a 749R motort, mind a Ducati Corse csapatot alkalmasnak tartja jó eredmények elérésére a következő szezonban.