A Honda részt vesz a Superbike világbajnokságon

2003.11.25. 09:34

A Ten Kate Honda csapat részt vesz a 2004-es Superbike világbajnokságon a vadonatúj Honda CBR1000RR motorral és a szintén friss Supersport 600-as világbajnok Chris Vermeulennel egyetemben. A Honda ezzel a lépésével jelzi érdekeltségét egy utcai gépeket felvonultató, de egyben költségtakarékos versenysorozat iránt. Egyelőre csak a Ducati és a Honda az, amelyeknek szándékukban áll indulni a Superbike világbajnokságon komoly gyári csapattal.

A csapattulajdonos Gerrit Ten Kate elmondta, hogy nagyszerű hír ez a csapatnak, a világbajnokságnak, Vermeulennek és remélhetőleg a Hondának és az új Firebladenek magának is. Miután az együttes két egymást követő évben megnyerte a Supersport 600 világbajnokságot a Hondának, valami új kihívásra volt szüksége. Az új Fireblade versenyzésre született kazettás váltójával, elektronikus kormány lengéscsillapítójával és az RC211V-re hasonlító geometriájával. A Honda nyílván boldog a CBR600RR sikereivel és a Ten Kate csapat megpróbál hasonló eredményességet elérni a Superbike világbajnokságon, de természetesen nem adják fel szereplésüket a 600-as géposztályban, ahol a cél a bajnoki cím megvédése Karl Muggeridge segítségével. Ten Kate szerint az új Superbike technikai előírások kedvezőek olyan csapatok számára, mint az ő fél gyári csapata és hasonló lehetőséget kínál a versenyzésre, mint amit a Supersport géposztály biztosít.

A 21 éves ausztrál Chris Vermeulen mind a 13 fordulójában indul a jövő évi vbnek a négyhengeres soros 1000 köbcentis gépen. A Supersport 600 kategória idei világbajnoka elmondta, nagyszerű érzés bajnokként egy magasabb kategóriába váltani, amely amúgy is az álma volt. Tudja, hogy nem lesz egyszerű dolog ismét a csúcsra kerülni a vadonatúj motorral, de biztos benne, hogy a Ten Kate csapat és a Honda képes lesz erre.