Simoncelli Talma helyére igazolt

2003.12.05. 11:54

 
   
   

Az olasz Marco Simoncelli a következő két szezonban az Exalt Racing csapat színeiben versenyez, miután szerződést kötöttek a csapat számunkra is jól ismert menedzserével, Fiorenzo Caponerával. Simoncelli még csak jövőre lesz 17 éves, és hazájában az egyik legígéretesebb tehetségnek tartják az ifjú pilóták között. Simoncelli idén fejezte be első teljes GP-szezonját, a Matteoni Racing csapat színeiben a 21. helyet szerezte meg a bajnoki összesítésben. A legjobb eredménye az utolsó valenciai futamon megszerzett emlékezetes negyedik helye, ahol éppen csak lemaradt a dobogóról. Az olasz fiú Talmácsi Gábor helyét örökli meg a csapatnál, és remélhetőleg több támogatást kap a csapattól és az Apriliától, mint amennyit Talma kapott.

Simoncelli már részt is vett a csapat privát tesztjén a jerezi pályán, és elégedettségét fejezte ki az új gépével kapcsolatosan. Elmondása szerint az idei szezonban sokat tanult régi csapatánál, és azt reméli, a következő két szezonban töretlenül fejlődik tovább. Állítása szerint a váz hasonló a korábbi csapatánál használthoz, és a motor nagyon erős. Ezt, ugye, Talma nem sokszor tapasztalhatta, bár nem tudjuk mitől táltosodott meg ennyire egy hónap alatt az Exalt második Apriliája. Simoncelli célja 2004-re a jó rajt a vb kezdetén, és a futamokon rendszeresen az első tízbe akarnak kerülni.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalbike, és ettől mi éhen halunk.

A TB olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TB-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.