Talma a Malagutis szerződéséről

2003.12.08. 13:22

 
   
   

Talmácsi Gáborról egyre többet olvashatunk a MotoGP.com, a gyorsasági motorkerékpáros világbajnokság hivatalos honlapján. Ez mindenképpen jó jelnek számít a jövőre nézve, hiszen akiről itt gyakran írnak, azzal komolyan számolnak a 2004-es idényt tekintve a vb szervezői is. Talma egy igencsak mozgalmas holt idényre számíthat a Malaguti motorjának fejlesztésével kapcsolatban a 2004-es évadot megelőző időszakban. Ennek a felkészülésnek volt része a spanyol gyorsasági bajnokság utolsó két futamán való részvétel. Talma ezek után adott interjút a MotoGP.com-nak:

"A tervem az volt, hogy a régi csapatommal maradok, de az olasz főszponzor olasz pilótát akart, így hát nem volt más választásom. Simoncelli foglalta el a helyem és a menedzseremmel más lehetőségek után néztünk a 125 köbcentiben. Igazán szeretem a 125-ös géposztályt és itt akartam maradni, ehhez a Malaguti kínálta a legjobb feltételeket. A mechanikai alap, ahonnét elkezdtük a munkát nem túl rossz, de télre rengeteg munkát tervezünk és úgy vélem, hogy egy versenyképes motor lesz belőle a következő idényre.

Láttam a fejlesztést a Malagutinál és biztatónak tűnik. Sokat segített, hogy mehettem a spanyol bajnokság utolsó két fordulójában és a köridők rendben voltak. Néhány új alkatrészt tesztelek a jövő héten, beleértve az új idomborítást is. A projektben sok lehetőség van és ha végre tudjuk hajtani amit szeretnénk, akkor jól fogunk szerepelni. Túl korai és nehéz megmondani, hogy milyen eredmények lennének az elfogadhatóak, de én állandó jelleggel az első tízben szeretnék végezni legalább. Hogy képesek leszünk-e győzni azt lehetetlen megmondani, amíg az új motor el nem készül."