Dakar az utolsó pillanatban

2004.01.02. 10:23

A legnagyobb izgalommal a Dakar rajongók várták az újesztendőt. Az eredetileg Párizs-Dakar Rali néven híressé vált sivatagi erőpróba 2004 január 1-én induló mezőnyének célja ismét a szenegáli főváros, Dakar. A 400 versenyző azzal a szilárd elhatározással állt rajthoz, hogy az összesen 11090,5 km hosszú távot január 18-ig teljesíti. A verseny hosszabb és keményebb, mint az elmúlt években, ráadásul kevesebb idő áll a versenyzők rendelkezésére.

A tavalyi győztes márka, a KTM mellett indulnak versenyzők Yamaha, Suzuki, BMW, Cagiva és Alfer motorkerékpárokkal, de színesíti a mezőnyt 10 quados is

A magyarok idén is szép számmal képviseltetik magukat. A kétkerekűek mezőnyében a tavaly sajnálatos módon idő előtt búcsúzó Szilvási Péter próbálkozik ismét a sivatag meghódításával. Hosszas huzavona után Péter nem KTM-mel, hanem egy átalakított Suzuki DRD400-as motoron, 192-es rajtszámmal vállalkozik a hihetetlen kitartást igénylő versenyre, 195 induló motoros mellett. Idén nem magányosan, hanem egy Land Rover terepjáró kíséretében, amire remélhetőleg felfértek a tavaly annyira hiányzó alkatrészek.

Az utolsó pillanatban dőlt el, hogy nem csak egy, hanem két magyar motorosnak drukkolhatunk a sivatagi versenyen. 640-es KTM-mel indult másik honfitársunk, Perepatics Richárd, igen kalandos körülmények között. A freestyle versenyző a sivatagban még nem járt. Indulása egyben bizonyítási vágy is, mivel egy nagyon csúnya sérülésből épült fel.