Dakar-összes a hétvégéről

2004.01.05. 12:48

A motorosok között a 2004-es Dakar talán legnagyobb meglepetését a francia David Fretigne hozta, aki az elsöprő KTM-es mezőnyben az egyetlen gyári csapat Yamahával kétszer is lepipálta az egész mezőnyt.

A motornak igaz van egy olyan különlegessége, ami egyedülálló a mezőnyben: összkerék-meghajtású . A csuda-Yamaha vezetése azonban úgy tűnik, nem tart sokáig, mert a negyedik napon újra teljes lett a KTM-ek fölénye, Fretigne pedig a 36. helyen jutott célba az első komoly afrikai pályán.

Mindkét motorosunk sikeresen megoldotta az európai feladatokat, és átjutottak a fekete kontinensre. A negyedik nap után Perepatics Richárd a 167., Szilvási Péter a 183. helyen áll az összesítésben. Szilvásinak sokat rontott a helyezésén a 22 perces büntetés, amit az utolsó napon kapott. Hogy pontosan miért még nem derült ki, de remélhetőleg ma este megtudjuk.

Az ötödik, azaz mai nap helyi idő szerint 9 óra 05-kor indult Perepatics Richárd, majd két percre rá Szilvási Péter Er Tachidia-ból. A nap vége Ouarzazate-ben lesz, egy 56 km-es és egy 182 km-es összetett és egy 337 km-es gyorsasági szakasz után.