Egy motorosunk még biztos van

2004.01.06. 11:32

A tegnapi ER RACHIDIA-ból induló szakasz végén hiába figyeltük a motorosaink célba érését, valahogy sehogy sem tudtak OUARZAZATE-ba jutni. A hírek az esőzések utáni óriási pocsolyákról szóltak. A reggeli 56 km-es felvezető szakasz után a 337 km-es gyorsasági szakaszt több mint 8 óra alatt sikerült abszolválni, ami azt jelenti, hogy fél hatkor végeztek a 3. ellenőrzési ponttal. Ekkor még 182 km hátra volt a szálláshelyig, ám hatkor lement a nap.

Végül teljesen összefagyva először Perepatics Richard, majd utolsó előttiként Szilvási Péter is beérkezett a célba. Míg elmondásuk szerint meg van mind a három ellenőrző pecsétjük, a Dakar hivatalos oldalán a második ellenőrző pont ideje hiányzik.

Perepatics Richardról sajnos a hatodik napról nincs semmi hírünk, reméljük, hogy csak adatfeldolgozási hibáról van szó, nem arról, hogy nem indult tovább.

A motorosok még 171-en vannak versenyben. A hatodik napon Szilvási a 169. helyről rajtolt. Összesítésben a 167. helyen áll, hátránya tetemes, nincs is értelme az órát nézni, inkább a tájra, és a célra koncentráljon.