Derbi ördögmotor

2004.01.06. 13:11

A spanyol Derbi az egyéniségeknek szeretne idén kedveskedni, ezért egy egyedi külsejű és jól felszerelt kis endurót mutatott be. A Black Devil terepezéshez készült és a gyár a fiataloknak szánja. A motor a Black Edition néven bemutatott supermoto nővére, és a Derbi ezzel a speciális verzióval kívánja bemutatni, hogy miért ő az első a kismotorok piaci szegmensében.

A kis enduró egyik ékköve a 41 mm belsőcső átmérőjű, titán-nitrid bevonattal ellátott Paioli első teleszkópvillák. Ilyet eddig csak kizárólag nagy köbcentis utcai sportgépeken, vagy versenymotorokon láthattunk. Hátra egy progresszív himbarendszeren át kapcsolódó, több irányban állítható rugóstag került. A könnyített, hullám formájú 260 mm-es első féktárcsa és a hasonló felépítésű 220 mm-es hátsó féktárcsa minőségi AJP féknyergeket kaptak.

A meghajtásról egy Euro2-es kétütemű, 50 köbcentis blokk gondoskodik 8.5 lóerő teljesítménnyel 9000-es fordulatszámon. A hátsó kerékhez egy 6 sebességes váltón és láncon át kerül a meghajtás. A műszerfal teljesen digitális, a kormányvégek pedig kézvédőt kaptak, amely jól jön az erdei ösvényeken. A technikailag fejlett kis enduróból csak korlátozott, 1000 darabos széria készül, így csak kevesek álmait válthatja valóra.