Hivatalos Camel Honda csapatösszeállítás

2004.01.27. 14:05

Mint azt már az előzetes hírek szerint várható volt, Makoto Tamada és Max Biaggi versenyez majd a Camel-Pramac Honda színeiben, a 2004-es szezon MotoGP kategóriájában. A Camel bejelentése szerint az általa szponzorált csapat továbbra is a Sito Pons vezette együttes lesz és Tohru Ukawát Tamada váltja fel az idei évadban. Tamada helyét a csapat másik szponzorának, a tavaly saját istállót indító Pramacnak köszönheti.

A már három vb második helyezést begyűjtő Max Biaggi helye eleve garantált volt. A csapat gumiszállítója felemás, Biaggi továbbra is a Michelin abroncsokon hajt, míg Tamada, a tavalyi évhez hasonlóan a Bridgestone gumikat használja. Az új csapatösszeállítás a héten mutatkozik be a sepangi teszteken.

Sito Pons szerint az együttműködés a Camel és csapat közt igen eredményes. A második évébe lépő projekt keretében idén már komoly bajnoki esélyessé léphet elő, elsősorban Max Biaggi személyében. A Camel támogatása egyértelmű, így a biztos háttér nem csak a csapatnak, hanem magának a világbajnokságnak is rendkívül hasznos. Tamada magával hozza a Pons csapathoz korábbi csapatát: a Luca Monitron vezette Pramac Racing beépül a Camel Honda új struktúrájába és egyben megkönnyíti Tamadának a beilleszkedést az új körülmények közé.

A két nagy japán gyártónak (Honda és Bridgestone) köszönhetően egy újabb nagy japán szponzort sikerült a csapatnak maga mögé állítania. A Japan Tobacco International dohányipari cég elsősorban azért szerződött a Camel Hondával, hogy a közeljövőben egy japán versenyző, japán motoron, japán gumin valamint részben japán szponzorok segítségével futamgyőzelemért, esetleg a bajnoki címért küzdhessen.