A MotoGP.com egyre jobban kedveli Talmácsit

2004.01.23. 13:11

Azt még nem tudjuk, hogy az új Malaguti miként fog szuperálni Talmácsi Gábor alatt a következő idényben, de az már most bizonyos, hogy a holtszezonban többet foglalkozik személyével a MotoGP.com (a versenysorozat hivatalos honlapja) mint bármikor ezelőtt. Most a Karácsony és Újév közötti időszakról számolt be Talma az oldalon:

"Zsúfolt heteim voltak Karácsony előtt. Estorilban volt a Malagutival az első tesztem és utána egy aerodinamikai teszten vettem részt a Moszkvai Egyetemen. Az egyetem aerodinamikára specializálódott. Az út Oroszországba igen érdekes volt, de nagyon hideg időt fogtam ki. Furcsa érzés volt elszigetelve a szélcsatornában, bár szórakoztató is. 100-120 km/h sebességű szelet fúvattak rám, ahogy különféle pozíciókban ültem a motoron, hogy lássuk mi a leghatékonyabb. Jó néhány fontos adattal hagytuk el az intézményt.

Nem tudtam sokat pihenni, mielőtt Portugáliába repültünk tesztelni. A csapat igen barátságos, segítőkész és hatékony, valamint aminek én nagyon örültem, hogy egyből jól kijöttünk egymással. Számtalan kombinációját kipróbáltuk az alkatrészeknek az első napon a pályán, ahol a KTM párosával, Casey Stonerrel és Mika Kallioval kellett osztoznunk. Mentem a 2004-es idomokkal a 2003-as motorral és fordítva. Az első beállítás bizonyult a legjobbnak és bár nem nyomtam annyira az első alkalommal, a legjobb köröm 1p 49.1mp-re sikeredett, ami nem túl rossz. A nap nagy részét a futómű bütykölésével töltöttük, hogy a Malaguti kezelhetősége a legjobban igazodjon az én stílusomhoz.

A második nap 69 kört nyomtam le és további két másodpercet javítottam a köridőmön, a nap végén két tizeddel gyorsabb voltam Kallionál, és még mindig nem használtam ki a motor lehetőségeit. A harmadik napon sokkal kényelmesebben éreztem magam a motoron, és 50-60 kör között mentem, mielőtt egy valós versenytávot modelleztünk volna. Sajnos a harmadik napon ugyanabba a kanyarban csúsztam ki, ahol Kallio is. A tank és pár kisebb alkatrész megsérült és ez a teszt végét jelezte. A telemetria kimutatta, hogy a bukásig messze a leggyorsabb körömben voltam.

Portugália után Olaszországba utaztam és meglátogattam a szakembereket az OZ Racingnél, ahol a 2004-es motorom kerekei készülnek. Volt még egy megbeszélésünk mielőtt hazajöttem karácsonyra. Januárban Spanyolországban fogok tesztelni, és remélem további javulást érünk el a motoron még az IRTA tesztek előtt.
Ciao Talma."