Teljes a Yamaha MotoGP csapata

2004.01.23. 15:54

A Yamaha megerősítette idei felállását a MotoGP kategóriában Alex Barros távozása után. Az egyetlen kiadó Yamaha nyergébe a japán Norick Abe került, Marco Melandri csapattársaként a Tech 3 Yamaha csapathoz. A gyár első tesztjét a hétvégén rendezi az új csapatfelállással. A teljesen gyári tulajdonban lévő, Carlos Checa és Valentino Rossi alkotta Fortuna Yamaha csapathoz csatlakozik a francia magántulajdonban lévő Norick Abe és Marco Melandri Fortuna Gauloises Tech 3 csapat.

Mindkét együttes gyári Yamaha YZR-M1 motorokkal vág neki az idei évadnak és a csapatok költségvetését az Altadis-Yamaha szponzori megállapodás alapján finanszírozzák. Checa az Altadis Fortuna hagyományos ezüst-piros színeiben megy majd, de érdekesség még, hogy Rossi nem csapattársának megfelelő színösszeállításban, hanem a Gauloises cigarettamárkának megfelelő kék színben hajt majd. A másik csapatban Melandri megy a Fortuna színekben, míg Abenak jutott a Gauloises színkombináció.

A szokatlan lépés illeszkedik az Altadis marketing programjába, miszerint Rossi reprezentálja a nemzetközileg is jól ismert márkájukat, Checa pedig a Spanyolországban nagy piaci részesedéssel bíró Fortunát. Olaszországban ez a márka szintén jelen van, így kerültek Melandri motorjára hasonló színek, míg a Gauloises-t 2003-ban újra bevezették a japán piacon, ezért Abe motorja kapta ezt a fényezést.

A négy Yamaha pilóta január 24 és 26 közt teszteli első ízben motorjait a Malájziai Sepang versenypályáján. Ez lesz Valentino Rossi első bemutatkozása új motorján. A bejelentést megerősítette Barros maga is, aki távozik az Altadis-Yamaha közelékéből, annak ellenére, hogy kétéves szerződésének mindössze a fele telt még csak el a francia-spanyol dohánykonszern színeiben. A szerződés felbontása Barros és az Altadis között még tárgyalások alapját képezi a felek közt és a végső megegyezés feltételei még további megbeszélésre várnak.