ABS-t kapott az Aprilia túraendurója

2004.02.04. 17:51

Az ETV 1000 kódjelű Aprilia Caponord túraenduró mind esztétikailag, mind technikailag megújult. A legfontosabb műszaki újdonsága az ABS fékrendszer, amelyet kiegészítőként lehet megvásárolni a motorhoz. Ezzel a Caponord az egyik legjobban felszerelt túraenduróként indulhat a piac ezen szegmensében a vásárlók kegyeiért folytatott harcban egy mind az első, mind a hátsó kerékre ható blokkolásgátló rendszerrel.

Az ABS rendszert az Aprilia a Bremboval szoros együttműködésben fejlesztette ki a Caponordhoz. A rendszer a Bosch ABS 5M vezérlőegységet használja dupla Brembo szenzorral, amelyeket jeladó kerekre szereltek. A műszerfalon található jelzőlámpa akkor gyullad fel, amikor az ABS működésbe lép. Bár a Caponord nem sok esetben kerül le az aszfaltról, ilyenkor jól jön az ABS kikapcsolása. A nagy Aprilia túraendurón ez sem probléma, a műszerfalon egy kapcsoló segítségével ki lehet kapcsolni az egész rendszert, így a pilóta ellenőrzi csak a fékek működését.Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalbike, és ettől mi éhen halunk.

A TB olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TB-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.