Haga visszatér a Superbike VB-hez

2004.02.10. 10:49

A japán és európai nézők közt egyaránt igen népszerű Noriyuki Haga az FGSport főhadiszállásán írt alá szerződést a Renegade Ducati csapattal, melynek értelmében idén a brit együttessel vesz részt a Superbike Világbajnokságon a szintén brit Leon Haslam csapattársaként. Haga az elmúlt idényben az Aprilia MotoGP csapatánál versenyzett több-kevesebb sikerrel, de idén az olasz gyártó nem tartott igényt szolgálataira.

A 28 éves japán versenyzőnek 11 superbike futamgyőzelme van már és február első napjaiban teszteli a vadonatúj 999 RS motorját a valenciai versenypályán. Haga visszatérése előtt nem sokkal az ausztrál Garry McCoy csatlakozott a versenysorozathoz, aki egy Caracchi NCR Ducati nyergében tűnik majd fel az idén során. Mindkét versenyző híres a látványos, bródszájdos kanyarvételi technikájáról, ezzel a sorozat rendezői igyekeznek némi színt vinni a gyártók érdektelensége miatt lassan elszürkülő versenyágba. Haga nyilatkozata szerint akár a vb címre is esélyesnek tartja magát.

A Renegade új csapatként vesz részt a Superbike vb 2004-es küzdelmeiben, hasonlóan az endurance versenyzésből jól ismert Zongshen együttessel. A kínai csapatban Piergiorgio Bontempi és az ausztrál Warwick Nowland versenyez majd egy-egy Suzuki GSX-R 1000 nyergében. A Honda a Ten Kate csapattal küldi harcba a tavalyi Supersport600 világbajnokát, Chris Vermeulent és a vadonatúj CBR1000RR-t.

Az idei Superbike és Supersport 600 VB meglehetősen hamar a kezdetét veszi, már február 29-én rajthoz állnak a pilóták Valenciában. Az első közös tesztelés minden csapat számára ugyanezen a pályán lesz február közepén, ahol mindenki kipróbálhatja, hogy az egyetlen gumiszállító (Pirelli) milyen fajta gumikeverékeket biztosít a csapatok számára. Az 1000 köbcentis négyhengeres motorok csatasorba állásával kezdetét veszi a Superbike VB 17. idénye.