Bemutatkoztak a Honda MotoGP csapatai

2004.02.10. 09:54

A Honda kedden tartotta rendszeres éves bemutatóját Tokióban, ahol a hivatalos gyári csapatok jelentek meg a meghívottak előtt. A japán gyár megerősítette hat pilótája részvételét a 2004-es MotoGP világbajnokságon és további négy gyári versenyző indulását a 250 köbcentis kategóriában. Mint az már korábban kiderült, Alex Barros és Nicky Hayden szerepel a Repsol Honda csapatában, Max Biaggi és Makoto Tamada alkotja a Camel Pramac Honda csapatot, Sete Gibernau és Colin Edwards pedig a Telefonica Movistar-t erősítik. Utóbbi két pilóta nem volt jelen a prezentációs eseményen.

A kettőtől este tízig tartó mega prezentációban a japánokon kívül szinte mindenki elfáradt. A sajtótájékoztató előtt a sztárok interjúkat adtak a televízió és egyéb más média számára. Utána fotózás és vacsora következett. Max Biaggi megemlítette, hogy reményei szerint a bajnoki címért küzdhet majd.

A pilóták mellett a legújabb specifikációjú RC211V versenymotort is megcsodálhatták a jelenlévők. A szűkszavú technikai részletek:
Hossz: 2,050 mm
Szélesség: 600 mm
Magasság: 1,130 mm
Tengelytáv: 1,440 mm
Szabad hasmagasság: 130 mm
Súly: 148 kg
Motor: vízhűtéses, négyütemű, négy szelepes, V5 hengerelrendezés
Hengerűrtartalom: 990 kcm
Teljesítmény: 240 lóerő felett
Váz: dupla zártszelvényes alumínium hídváz
Gumiméret: Elől 17 col/ Hátul 16.5 col
Futómű: Elől Teleszkópvillák / Hátul: New Unit Pro-link himbarendszer
Üzemanyagtank: 24 liter