Supersport 600 vb utolsó tesztek

2004.02.18. 10:37

Akárcsak a Superbike vb mezőnye, a Supersport 600-asok is a spanyolországi valencia pályáján teszteltek 3 napon át, még utoljára a február 29-i nyitány előtt. Már az első napon megdöntötte a pályarekordot az ausztrál Karl Muggeridge (Ten Kate Honda CBR600RR) 1p 37.655mp-es eredményével. Honfi- és csapattársa Broc Parkes volt a második, míg a Supersport vb-hez visszatérő Kevin Curtain (Yamaha Germany YZR-R6) a harmadik leggyorsabb volt az első napon. A Yamahához szerződött 2002-es világbajnok Fabian Foret a negyedik, míg a Suzukis Chambon az ötödik helyet szerezte meg a vadonatúj GSX-R 600-assal. A szintén új 749RS Ducatival Lorenzo Lanzi mindössze a 14. leggyorsabb volt a 27 pilóta közül.

A második napon továbbra is Karl Muggeridge ment a leggyorsabban, hajszál pontosan megegyező kört motorozott mint az első napon. Egy másik Hondás, Sebastien Charpentier jött fel a második helyre, mögötte Parkes és Foret tartotta pozícióját. Curtain maradt az ötödik helyen. Lanzi nem tudta felvenni a versenyt a négyhengeres gépekkel kéthengeres Ducatiján, csak a 13. helyre hozta be a 749RS-t. A harmadik napon Karl Muggeridge, akinek csapata korábban már kétszer tesztelt Valenciában, nem tudott javítani köridején. Csúcssebessége 267 km/h volt. A másik két Hondás, Charpentier és Parkes sem tudtak már gyorsabban motorozni, így maradtak a helyükön. A három Hondát három Yamaha követte, Curtain, Kellner és Foret sorrendben. Mindhárman az utolsó napon teljesítették leggyorsabban a pályát. A Suzukitól Fujiwara és Chambon a 7. illetve 10. helyet szerezték meg. A Ducatis Lanzi visszaesett a 15. pozícióba. A teszt időszak immáron véget ért, legközelebb a versenyzők élesben mérik össze erejüket az idénynyitón.Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalbike, és ettől mi éhen halunk.

A TB olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TB-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.