Versenyképes a Suzuki 450-es krosszgépe

2004.02.24. 14:07

A Suzuki gyári csapat tagjai, Joel Smets és Kevin Strijbos megnyerték selejtező futamaikat a Mantova Motokrossz versenyen prototípus gyári RM-Z450-es gépeik fedélzetén a múlt héten. Az alumínium vázas újdonság várhatóan idén augusztusban kerül sorozatgyártásba a Suzuki programjában. Az edzések után Smets a második helyet érte el a Superpole-on és mindössze 4 századmásodpercre volt lemaradva a tavaly mindent nyerő Yamahás Stefan Everts-től. Smets azonban a versenyen már nem tudott úgy szerepelni, mint azt az előzetes eredmények alapján elvárható lett volna, mivel egy kisebb térdsérülést gyűjtött be a döntő előtt.

Smets csapattársa az MX1 Világbajnokságon, a fiatal Kevin Strijbos viszont megnyert egy világbajnoki felkészülési versenyt Franciaországban. A meglehetősen saras pályán Smets nem indult, korábbi térdsérülése miatt, de remélhetőleg rendbe jön a világbajnokság belgiumi rajtjáig. A verseny rangjáét emelte, hogy mind Stefan Everts, mind a világbajnokság többi menője jelen volt, így ez igen figyelemre méltó eredmény az új Suzukitól. Az RM-Z450 állítólag több mint 60 lóerős főtengelyen és több mint 51 lóerőt ad le a hátsókeréken. Ehhez mindössze 95 kg szárazsúly társul.Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalbike, és ettől mi éhen halunk.

A TB olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TB-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.