Ducati és Breil együttműködés

2004.03.01. 11:54

A Ducati Breil versenycsapat a spanyolországi Valenciában tartotta meg bemutatkozását a sajtó munkatársai előtt. Az esemény része volt a 749R utcai Ducati motor kétnapos sajtóteszt programjának. A 749R versenyverzióját már az új ruhájában láthattuk, amely a Ducatinál kivételes módon fekete színű és az olasz Breil óragyár logoja díszíti, amely a csapat névadó főszponzora lesz a 2004-es Supersport világbajnokságon.

A 11 versenyből álló sorozat ezen a hétvégén veszi kezdetét Valenciában. 2000-ben szerepelt utoljára gyári Ducati ebben a szakágban, akkor Paolo Casoli és Ruben Xaus három győzelmet szereztek a Ducati 748-asnak. A gyár a 749R modellel tér vissza ismét a versenysorozatba. Claudio Domenicalli, a Ducati Corse (versenyrészleg) igazgatója elmondta, hogy a 2004-es év teszt időszak lesz a 749R számára, mivel a csapatnak meg kell győződnie arról, hogy az új gép mennyire versenyképes a jelenlegi Supersport vb szabályai alapján.

Az aktuális regula szerint a kéthengeres 750-es gépek versenyezhetnek a 600-as négyhengeresekkel egy kategóriában, de a 750-esek minimális súlya üzemanyag nélkül 170 kg, míg a 600-asoké csak 162 kg. Már a széria gépbe is minden létező alkatrészt és lehetőséget beépítettek, amelyről úgy gondolták, hogy később jól jöhet a versenyzés során. Az idei évben csak egy versenyző, az olasz Lorenzo Lanzi indul a csapat színeiben. Még a másik pilóta, Vittoriano Guareschi a tesztelésekre koncentrál. Ő csak 2005-től vesz részt minden futamon, addig is a két olasz futamon (Monza és Imola) élesben segíti csapattársát.