Bemutatták az Aprilia 250-es versenymotorját

2004.03.04. 09:30

A Honda megelégelve az Aprilia évek óta tartó egyeduralmát a 250 köbcentis GP kategóriában idén négy gyári támogatású pilótát indít vadonatúj fejlesztésű versenygéppel felszerelve. Az Aprilia sem ült a babérjain, hanem kihozta az RSW 250 legújabb változatát, amellyel igyekszik felvenni a versenyt a japán gyártó nyomásával szemben. Az újdonságot a tavalyi világbajnok, Manuel Poggiali mutatta be a sajtó képviselőinek. Az idei gyári csapatot is a jól ismert dohány multi (MS) szponzorálja, a színe azonban a megszokott feketéről arany-fehér kombinációra váltott, a san marinói zászlóval a faridomán.

A prezentáción részt vett az Aprilia mindenható elnöke, Ivano Beggio is és a jelenlegi olasz szépségkirálynő, Eleonora Pedron. Poggiali elmondása szerint nem gondol az elmúlt szezon jó eredményeire, hanem szinte újoncként állnak rajthoz, mivel az új motor miatt szinte a nulláról kell indulniuk és csak a maximális erőbedobással érhetnek el ismét sikereket. Jan Witteveen a gyár legendás holland főmérnöke is elmondta, hogy az idei szezonban nagyon szoros lesz a verseny, amely mindenképpen jót tesz a kategóriának. Az idei motor új vázat és hátsó felfüggesztést kapott, amely az első tesztek alapján remekül sikerült. Azonban az elvégzett munka eredményét majd csak az első futamon értékelhetjük objektívan.Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalbike, és ettől mi éhen halunk.

A TB olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TB-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.