Rossi és a Yamaha bemutatkozása

2004.03.08. 17:18

 
   
   

A Yamaha gyár vezérkara teljes létszámban jelent volt azon a bemutatón, amelyen a gyár új pilótája, Valentino Rossi és a gyári MotoGP csapatok többi képviselője vett részt a Tokió Hotelben. A hangvillás márka első hivatalos prezentációján részt vettek a Yamaha Motor és a MotoGP fejlesztési osztályának japán főnökei, valamint a Gauloises Fortuna Yamaha csapat igazgatója, Davide Brivio. Az elmúlt években a Yamaha nem tartott ilyen nagy szabású bemutatókat, ezzel is jelezni próbálták, hogy új időszámítás kezdődött a gyárnál Rossi megérkeztével.

 
   
   

Rossi bár tartózkodó volt, azért nem hazudtolta meg önmagát. Együtt poénkodott Joji Tokoro japán humoristával, amikor egy trükkös fejfedő segítségével pillanatok alatt japán szamurájokká váltak mind a ketten. Rossi az elkövetkezendő évről kijelentette, hogy nehéz lesz versenyeket nyerni az első félévben, és egyelőre csak a dobogós helyek megszerzése a cél. Az idény során megpróbálják tovább fejleszteni az YZR-M1-et, hogy így pár versenyt megnyerhessenek vele. A Yamahás legénységre a héten újabb tesztek várnak a philip island-i pályán, ezután már a MotoGP csapatok hivatalos tesztjei következnek a katalán és a jerezi pályákon, ahol már sokkal több mindenre lehet következtetni az eredményekből.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalbike, és ettől mi éhen halunk.

A TB olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TB-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.