Obi-Wan világkörüli útra készül

2004.03.17. 17:12

Ewan McGregor, többek közt a Trainspotting, Moulin Rouge és a Csillagok Háborúja sztárja, egy 27 000 kilométeres túrára indul a világ körül, amelyről TV műsor is készül dokumentumfilm formájában. McGregor és színész barátja, Charley Boorman, egy-egy BMW R1150GS Adventure nyergében teszik meg a távot. Terveik szerint április közepén indulnak, és három hónapot töltenek utazással, Angliából indulva és New Yorkba megérkezve. A páros a lehető legnehezebb útvonalat választotta a végcélig. Végig robognak Európán, majd Ukrajna, Oroszország, Kazahsztán, Mongólia, Szibéria, Alaszka, Kanada és az USA következik.

A két színésznek nulla fok alatti hőmérséklettől kezdve a járhatatlan utakig, a hiányos közbiztonság és a vadon veszélyein át sok mindent fel kell vállalniuk, ennek ellenére csökkentett felszereléssel vágnak neki az útnak. A motorokon GPS-t használnak a tájékozódáshoz, a civilizációval műholdon keresztül tartják a kapcsolatot. Obi-Wan-t megformáló színész és partnere kézi kamerával és a motorra szerelt eszközökkel filmezi le a nagy kalandot. Mindkét színész alapos edzéseket végzett, önvédelmi oktatásra és elsősegély tanfolyamra jártak, valamint egy alapos túlélő kiképzésen is részt vettek. A duó úgy tervezte meg utazását, hogy az lehetőleg egybe essen a helyi ünnepekkel és fesztiválokkal. Egy alap nyelvtanfolyamot is elvégeztek, valamint megtanulták az útvonalukba eső országok kulturális szokásait, tabuit, illetve etikettjét az A "Long Way Round" nevet viselő dokumentumfilm egy fontosabb angol TV csatornán lesz látható.Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalbike, és ettől mi éhen halunk.

A TB olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TB-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.