Talmácsi Gábor itthon

2004.03.22. 11:18

A múlt hétvégén, a XIII. Interwheelen láthattuk Talmácsi Gábor 2004-es versenymotorját először Magyarországon. Talmával eljött az egész Semprucci csapat, a névadó Giorgio Semprucci tulajdonossal és csapatársával, Manuel Mannával egyetemben.

A csapatfőnök nevéhez már kapcsolódik egy világbajnoki cím, 1994-ben, az akkor még Apriliaval versenyző Kazuto Sakata hozta meg a csapat számára a legmagasabb elismerést. A csapatfőnök nem tikolt célja, hogy Talma révén a legjobbak közé emelje a Malaguti nevét.

Gábor, mint a Semprucci csapat első számú pilótája, már tavaly év végén megkezdte új csapatával a munkát. Folyamatosan részt vett a fejlesztésekben, kiutazott Moszkvába a motor szélcsatornás méréseit is végigaszisztálta, de még mindig van min javítani.

Bár a tavalyi köridőket már tudja hozni Talma, de mióta a 2004-es vázat tesztelik, nem érzi magát teljesen otthon a gépen. Elmondása szerint a motorban keletkező rezonancia miatt nem tud még gyorsabban menni. Ennek okait még keresik, de lehet, hogy az idényt a 2003-as vázzal kezdi a pilóta.