Az idei Aprilia RS3 Kocka

2004.03.24. 10:07

Az Aprilia Racing a csapat hivatalos prezentációján mutatta be az RS Cube legfrissebb változatát Genova festői kikötővárosában. Jeremy McWilliams és Shane Byrne láthatók majd idén az MS által szponzorált gépeken, amelyeken 235 új alkatrészt és vadonatúj fehér-arany színű fényezést láthatunk, amely hasonló a korábban már bemutatott Manuel Poggiali világbajnok idei RSW250-esének színére. Ivano Beggio, az Aprilia mindenható ura szerint a MotoGP gép fejlesztése folyamatos.

Beggio szerint az elmúlt években hozzászoktak hogyan kell olyan motorokat építeni, amelyek simán győznek a kisebb kategóriákban. Hasonló sikereket vártak a MotoGP projekttől, azonban rá kellett jönniük, hogy a kétütemű motorok terén szerzett óriási tapasztalatok mit sem érnek az új négyütemű technológiában, még ha a Superbike szinten voltak szolid eredményeik is az olasz gyártónak. Később Jan Witteven technikai igazgató elmondta, hogy a relatíve ismeretlen Shane Byrne-t a Brit Superbike bajnokságban elért győzelme, és a Superbike világbajnokságon elért két szenzációs futamgyőzelme miatt választották a megbízható és rendkívül tapasztalt McWilliams mellé. Az Aprilia néhány döntése miatt lelassult a fejlesztés a tavalyi évben, ennek ellenére hisznek a 3 hengeres konstrukcióban és ezen az úton haladnak tovább.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalbike, és ettől mi éhen halunk.

A TB olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TB-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.