Gilera Runner versenyreplika

2004.04.21. 09:47

A Gilera idén megújult csapattal vesz részt a 125 köbcentis gyorsasági világbajnokságon. A csapatban Stefano Perugini és Fabrizio Lai lesznek a pilóták és a csapat színeinek megfelelően a gyár bemutatott egy replikafényezésű Gilera Runner robogószériát is. Az újdonság színkombinációja a Gilerától jól ismert vörös és a 125-ös GP motoron látható grafika és fekete-fehér színekből áll. Természetesen nem maradhatott le a jellegzetes kettős Gilera gyűrű sem a motor elejéről. Nem csak a fényezést vették át a 125GP motortól, hanem Perugini és Lai rajtszámait. A replikák 7-es és 32-es számokkal az idomokon vásárolhatók meg. A kerekek fényes fekete fényezést kaptak, az ötlet mondani sem kell honnét jött.

A motoralkatrészek az igen jól felszerelt alap Gilera Runnertől érkeznek. Az acél csőváz, a 30 mm-es belsőcső átmérőjű első teleszkópvillák, a hidraulikus hátsó rugóstag, a 12 colos kerekek a 120/70 első és 130/70 hátsó gumival, és az első 220 mm-es, hátsó 175 mm-es féktárcsa dupla dugattyús féknyergekkel mind a sportos teljesítményt garantálják. Az erőátvitel a robogókra jellemző automata röpsúlyos kuplung, szíjhajtással kombinálva.

A Runner Racing Replica kétféle motorral vásárolható meg. Az egyik a Piaggio konszerntől jól ismert vízhűtéses, 50 köbcentis Hi-Per2 Pro kétütemű, karburátoros erőforrás, amely teljesíti az Euro2-es környezetvédelmi normákat. A másik blokk az ultramodern, kétütemű, 50 köbcentis, vízhűtéses befecskendezős Purejet erőforrás, amely jó menetteljesítmények mellett 2 liter üzemanyaggal megelégszik 100 km városi menetben. Mindemellett nagyon kevés olajjal beéri, és környezetszennyezése minimális, természetesen az Euro2 szabványnak megfelelő.