Talmácsi Gábor az Unióba száguld

2004.05.01. 08:44

Ezen a hétvégén a spanyolországi Jerezben rendezik a gyorsasági motorkerékpáros világbajnokság idei második futamát. GP125-ös versenyzőnk, Talmácsi Gábor a dél-afrikai műszaki probléma megoldásaként könnyebb főtengelyű új motorblokkal vágott neki Malagutijával az edzéseknek. A motor beállításai még nem tökéletesek, és a futóművel is adódtak problémák, de nagyon keményen dolgozik mindenki, hogy minél előbb javítsanak a helyzeten.

Talmácsi Gábor a pénteki szabadedzésen, majd az azt követő időmérőn a 9. helyet bérelte ma ki magának. Az időmérő utolsó előtti körében még 4. volt! Az utolsó mért körben még jobb eredményt érhetett volna el, de Dovizioso - valószínűleg technikai hiba miatt - lelassult előtte. Mindez olyan hirtelen és váratlanul történt Gábor előtt, hogy majdnem nekiment, így fékezni kell, amivel jelentős időhátrányba került.

Viszont a 9. hely így is meglett, ami még mindig a legjobb 10 között van! A legjobb ideje 1.48.653 mely nagyon nagy eredmény a Malagutival, hiszen tavaly a Spanyol Bajnokságon is részt vett ezen a pályán, ahol a legjobb körideje 1.49.6 volt. Talma meg van elégedve az eddigi eredményekkel. A csapat is fantasztikusan dolgozik, a motor is egyre jobban muzsikál.

Talma arról sem feledkezett meg, hogy a holnapi nap mekkora jelentőséggel bír Magyarország történelmi életében. Az Európai Unió jelképét versenygépére ragasztva - effektív a jerezi versenypályán - beszáguld az Unióba!