Bitter Sándor remek, csapata csapnivaló, Bitti dühöng

2004.05.03. 17:53

Az Endurance VB legegzotikusabb fordulóját rendezték meg az elmúlt hétvégén. A mezőny Kínába utazott, Zhuha városba, ami Hong Kongtól 150 kilométer távolságra található. Gyönyörű hely a versenyzők szerint, de a levegő olyan párás, mint egy dzsungelben, ami mindenkit nagyon megviselt és kifárasztott. Az edzések után Bitter nagyon elégedetlen volt a Suzuki GSX-R 1000 motorral. Állítása szerint semmivel sem volt erősebb, mint egy széria kivitel. Az egész hétvégét végigkísérték emiatt a viták Bitti és az Innodrom Racing Team szerelői között. Közel 40 lóerővel volt gyengébb, mint az első 11 csapat motorjai. Ennek ellenére Bitti a leggyorsabb időket futotta az Innodrom versenyzői között. Trouchess az edzések után odament Bittihez, és gratulált neki, mert a célegyenes utáni féktávon később fékezett, mint a gyári menők.

A hat órán át tartó versenyt végig kísérték a problémák. Sorozatos fékhibák miatt egy biztos 10. helyről csúszott le Bitti, és csak a 19. helyen ért célba. Nem hagyta szó nélkül, az amúgy sem nyugodtságáról ismert motorversenyző hatalmas balhét rendezett vezetőségnek, és fontolgatja a csapatváltást.

"A motorom jóval rosszabb, mint egy széria. A verseny alatt kilencszer ment el a fékem, majdnem megdöglöttem. A következő spanyol versenyen valószínűleg már másik csapattal megyek, hárman is megkerestek ezen a hétvégén."

A TotalBike kérdésére, hogy publikus-e a csapatváltás szándéka, Bitti csak annyit felelt: "Igen. Ma agyonverek mindenkit, és holnapra nem marad csapat!"