Az igazság a nagykanizsai Moto-Rock Shown történt balesetről

2004.05.10. 11:18

A 2004 május 6-án megjelent A Trógerfighter már nagy motoron című hírünk nem minden részlete fedte a valóságot. Ezúton közöljük a balesetben érintett Dara Roland levelét, aki kérte a hír helyreigazítását. Egyúttal elnézését is kérjük, amennyiben a pontatlan információk miatt őt rossz fényben tüntettük volna fel.

Tisztelt Szerkesztő!

Dara Roland vagyok Nagykanizsáról a Rolling Motors Bt. vezetője. "A Trógerfighter már nagy motoron" című cikkükre reagálnék.

2004. 04. 23.-án a Nagykanizsai Moto-Rock Shown történt baleset szenvedő alanya én lennék. Az önök információja nem fedi a valóságot, ezért a cikk helyesbítését vagy levételét kérem a weblapról.

A történet így helyes:
A Pura-Wida motorosklub elnökével (akiről azt hittem, jó barátom) egy héttel a motoros show elött megbeszéltük, hogy én is résztveszek a tűzugráson. Akkor még arról volt szó, hogy egy lángfalon és a Pura Wida motorosklubb tagjai és motorjaik felett kell átugratni nekem és a Mókusnak is. (Ez kb. 15-18 m távot képvisel.) Én természetesen így is vállaltam az ugrást, és erre is készültünk. Mind a tíz próbaugrás tökéletesen sikerült.

Az esti shown ennek ellenére kb. 6 m-es távolságot kellett átugratni. Számszerűen nem volt meghatározva az én ugrásaim száma. Az első két ugrás sikeres volt, ezt követően megálltam, de mivel még Mókus nem készült el a következő mutatványára (motorját melegítette) szóltak, hogy csináljam tovább az ugrásokat.

A harmadik ugrás is sikerült, de a negyedik ugrásomnál az elugró rámpa eltörött és motoromat rossz ívben megdobta. A levegőben átfordultam a motorral együtt kb. négy méter magasban, és fejjel lefelé zuhantam a beton felé. A több éves rutinomnak (sok esés) köszönhetően sikerült a fejre esést megúsznom, de így is nyílt lábszártörést és lábfejtörést szenvedtem. A szervezőket minősítik a rólam leadott cikkeik. Nagykanizsán nagy felháborodást keltett a show szervezetlensége, a helyszínen még mentő- és tűzoltóautó sem volt biztosítva.

Rólam csak annyit:
Már 8 éves korom óta motorozom, több egykerekező verseny megnyerését tudhatom magamévá, továbbá a 2001-től a Magyar Motorsport Szövetség versenyzőjeként szerepeltem, és a 2003-as Tömegsport 125B kategóriában abszolút harmadik helyezett lettem. Több nemzetközi teremcross versenyen is résztvettem, ahol sikeresen szerepeltem.

Ezúton kérem önöket, hogy a cikket figyelembe véve módosítsák a "Trógerfighter már nagy motoron" című írásukat. Ellenkező esetben vegyék le a weblapról mert az ott közöltek nem felelnek meg a valóságnak.