Talmácsi nyerte az olasz bajnoki futamot

2004.05.11. 09:56

Elsősorban tesztelés céljából indult az olasz bajnoki fordulón Talmácsi Gábor GP125 versenyzőnk, hiszen az élesben kipróbált/beállított alkatrész hozza az eredményeket. Gábor már a csütörtöki a szabadedzésen az első helyen végzett, majd pénteken tesztelték az új alkatrészeket - új csővázat, új elektronikát, új karburátort. Sajnos a csővázzal még mindig problémák adódnak - folyamatosan rezonál - és a beállítások sem voltak jók az új vázhoz, mert rövid volt a váltó, puha volt a futómű, így a pénteki időmérőn a 22. helyre kvalifikálta magát.

Talma a versenyen a régi vázzal ment, és egy nagyon jó rajtot láthattunk tőle. Olyannyira belecsapott, hogy - elmondása szerint - rögtön az elején elkellett vennie a gázból, hogy nehogy összetolja az előtte haladókat. Majd a 22. helyről 1.-ként ért célba, ami fantasztikus teljesítmény volt!

Az olasz kommentátorok le sem vették szemüket Talmáról, megállás nélkül dicsérték teljesítményét. Majd azzal zártak, hogy büszkék lehetnek a magyarok, hogy ilyen versenyzőjük van! Büszkék is vagyunk.