Bitti betartja szavát

2004.05.12. 11:29

Az Endurance VB kínai futamának gyászos eredménye miatt Bitter Sanyi bejelentette távozási szándékát az Innodrom Racing Teamtől. Lenne hova mennie, mert az ominózus versenyen a gyenge motor ellenére olyan káprázatos motorozást mutatott be, hogy három csapat is megkereste, akár azonnali szerződéskötés lehetőségével.

Bitti nem a levegőbe beszélt. A június 5-i futam előtt a spanyolországi Albacete-ben mindhárom csapatnál meg fog történni a tesztmotorozás. Az egyik a GMT 94, amely a legutóbbi futamot nyerte. Ebben motorozik David Checa, a világbajnok Carlos Checa öccse is. A másik két csapat a Kawasaki Deutschland és a Honda Ausztria. A teszten elsősorban Bitti félelmetesen rövid féktávjaira lesznek kíváncsiak a csapatfőnökök.

Bittinek nincs sok félnivalója, hiszen nem véletlen, hogy az Innodrom gyenge Suzukija ellenére felfigyeltek rá. A fékezései mellett még a kanyartechnikája is figyelemre méltó. Amerikai edzőtáborozása során a "Dőlésszög-király" (Lean Angle King) becenevet is kiérdemelte.

A csábító lehetőségek ellenére Bitti a jelenlegi istállóját sem akarja nehéz helyzetbe hozni. Ha az Innodrom Racing Team a spanyol verseny előtti héten fel tud mutatni egy ütőképes motort, nem bontja fel a szerződését velük.