Carmichael a Suzukinál megy jövőre

2004.05.13. 10:15

Az Amerikai Suzuki bejelentése szerint a 10-szeres AMA szuperkrossz és motokrossz bajnok Ricky Carmichael aláírt a japán gyártóhoz, ezért a 2005-ös szuperkrossz idénytől fogva a Suzuki színeiben versenyez az élő krosszlegenda. Carmichael sérülése miatt az idei fedett pályás szuperkrossz versenyektől távolmaradt ugyan, de várhatóan idén is megvédi tavalyi szabadtéren szerzett bajnoki címét 250 köbcentiben. 2004-ben egy CRF450-es Honda nyergében versenyez az AMA szabadtéri nemzeti bajnokságában.

A Suzuki közleményében hangsúlyozta, hogy Carmichael leszerződtetésével kívánják elérni a nagy visszatérést a szuperkrossz/motokrossz versenyzés területén. Valószínűleg Carmichael sem járt rosszul a szerződéssel, mivel az több oldalú, a bajnokot segíti mind a versenyzés, mind a marketing, mind az üzlet területén. A mindössze 24 éves floridai krossz fenomén az elmúlt 7 szezonban egymás után nyerte a bajnoki címeit. Jövőre az RM250-est jelölték meg motorjának, de valószínűleg a négyütemű RM-Z versenyváltozatával indul már. A csapatfőnöke a szintén legendás Roger DeCoster lesz, aki szerint hiába az egyik legtehetségesebb versenyző Carmichael, nem lesz könnyű a sérülése után versenyeket nyernie.Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalbike, és ettől mi éhen halunk.

A TB olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TB-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.