Az Aprilia lélegzetvételhez jutott

2004.05.14. 13:19

Az Aprilia SpA bejelentette, hogy a cég új hitelforrásokhoz jutott 30 millió Euró értékben, azon felül megújította 180 millió Eurós eddigi hitelállományának finanszírozását. Az új pénzügyi megállapodást az Interbanca és a Caretti & Associati által vezetett pénzügyi konzorcium segítségével hozták tető alá. Az új fedezeti helyzet megengedi az Apriliának, hogy újra kezdje a teljes termelést és kielégítse a nagyobb piaci keresletet a motoros szezonban, amely a világ nagy részén most zajlik.

A kereslet igencsak erős az Aprilia egyik feltörekvő piacán az USA-ban. Jelenleg a gyár kínálja a legnagyobb robogóválasztékot az amerikai piacon és április folyamán 30 százalékkal többet értékesítettek itt, mint egy évvel korábban. A robogók mellet a szupersport és túra motorjaival is egyre jobb eredményeket ér el az olasz gyártó. Az új hitelekkel az Apriliának lehetősége lesz arra, hogy fejlesztési terveit megvalósítsa, és tovább növelje a termelés volumenét kihasználva termékei népszerűségét.

Az iparági tervek közt szerepel a cég újjászervezése, hogy minél több költséget takaríthassanak meg, valamint a működési hatékonyság növelése. A kedvező hírek ellenére az Aprilia tovább keresi a befektetőket a tulajdonában lévő Moto Guzzi márka eladására. A Guzzira kiszemelt vevő a Ducati lenne. A szintén Aprilia tulajdonban lévő Laverda eladásáról egyelőre nincs hír.Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalbike, és ettől mi éhen halunk.

A TB olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TB-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.