Ducati sportcruiser

2004.05.17. 15:45

A Ducati jelenlegi motorjaitól radikálisan eltérő sportcruiser bemutatkozására lehet számítani az Egyesült Államokban az idei nyáron. A gépet az arizonai tervező és versenykocsi készítő Mark Savory álmodta meg és egy Ducati Monsterre épül, amely az új DS1000 Ducati blokkot használja. A szóvivő szerint igen versenyképes ára lehet a motornak, és ezért akár korlátozott példányszámban maga Savory vagy tömeggyártásban akár maga a Ducati is gyárthatná.

Savory cége, a MotoCreations a Los Angeles-i Motorkerékpár Kiállításon szeretné bemutatni a kész gépet, amelyet július17. és 18. között rendeznek meg. A cég szóvivője megjegyezte, hogy a legtöbb Ducati és egyedi Harley tulajdonos elég jómódú ahhoz, hogy egynél több motor álljon a garázsában, és sok tulajdonosnak mindkét műfajból van motorja. A jelenlegi motorkerékpár-piac azonban kevés olyan motort kínál, amely mindkét oldalról, a cruiserek és a sportmotorok műfajából is rendelkezik megfelelő összetevőkkel. Az amerikai tervező által kitalált motor a cruiserek kinézetét és kényelmes utazási komfortját egyesíti majd az L2-es blokkjairól híres sportmotorok teljesítményével, hangzásával és megbízhatóságával.Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalbike, és ettől mi éhen halunk.

A TB olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TB-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.