Első fotók a K1200S-ről

2004.05.20. 12:43

Már régebben hírül adtuk, hogy a BMW egy ízig-vérig szupersport motor fejlesztésén dolgozik. Az előkészületek annyira előrehaladottak, hogy már napvilágot láttak az első fényképek a gyár állítása szerint 160 lóerős rakétáról.

Az első benyomások alapján az igen szögletesre sikeredett motor mutat némi hasonlóságot a BMW Z4-es roadsterrel. A motor attrakciója az 1157 cm 3-es, a BMW-től igazán különlegesnek számító, egyébként teljesen hagyományos elrendezésű soros négyhengeres blokk. A kihajtásról azért jellegzetes BMW megoldás gondoskodik. Egy sportmotornál igen meglepő, de kardántengely hajtja a hátsó kereket. A K1200S másik különlegessége az első rugózása, mely valóban egyedi újdonság. A Hossack futómű megoldással az első kerék kormányzását forradalmasította a BMW. A kivételes egyenesfutásról az extrém hosszú tengelytáv gondoskodik. Az új modell tömegéről egyelőre még semmi hír, csak annyit hagytak kiszivárogni, hogy erő/súly aránya 50%-kal lesz jobb, mint a BMW eddigi legsportosabb modelléjé, az R1100S-é, melyet - a boxer rajongók nagy örömére - nem vesznek ki a termékpalettából.

Az új BMWK1200S az őszi Intermoton debütál be a nagyközönség előtt, áráról egyelőre semmilyen információ nincs.Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalbike, és ettől mi éhen halunk.

A TB olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TB-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.